Yeni Nesil Sosyal Medya Ajansı

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi

Herhangi bir marka ya da işletmenin sosyal medya yönetimi için adım atacaksanız, işe öncelikle yöneteceğiniz hesabın hedef kitlesini ve gelecek planlarını göz önüne alarak başlamalısınız. Bu doğrultuda, benzer markaların hesaplarını da inceleyerek bir analiz ortaya koymalısınız. 

Bu analiz, çalışacağınız marka için oluşturacağınız “sosyal medya kimliğinin” ilk parçası olacak. Ardından, uygun bir sayfa tasarımı şablonu oluşturabilirsiniz. Instagram kullanıcıları, ziyaret ettikleri sayfaların düzenli görünümü, tasarım farklılıkları ve kullanılan renklerin çarpıcılığından etkilenmektedir. Bu da, kullanıcıların gözünde sayfanızın artı değer kazanmasını sağlar. 

Sosyal Medya Yönetimi Bir Bütündür!

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya yönetimi bir bütündür ve çok çeşitli altın kurallardan oluşur. Bu kurallardan biri post ve story tasarımına işaret eder. Paylaşacağınız post ve story içeriklerini, sizi takip eden kullanıcıların en aktif olduğu gün ve saatleri baz alarak planlamalı ve bu saatlere uygun olarak paylaşmalısınız. İçeriğin uygunluğuna göre hareketli post ve story tasarımları yapabilirsiniz ancak, oluşturduğunuz animasyon ya da müzik içeriğiniz ile bağdaşmıyorsa kullanıcı algısı oluşan eğreti durumu fark edecektir! Dikkatli olmakta fayda var!  

Post ve story hazırlarken, mutlaka stok oluşturmaya özen göstermelisiniz. Elbette, burada yönettiğiniz hesabın temel dinamikleri belirleyici. Yine de haftalık ve 15 günlük periyotlarda içerik oluşturabilirsiniz. Bazen, aylık hazırlık yapmak size daha çekici görünebilir, fakat unutmayın ki sosyal medya oldukça dinamik bir mecra! Kısacası oluşturduğunuz içerikleri doğru zamanda paylaşmassanız her biri işlevselliklerini kaybederler! Sosyal medya yönetimi her zaman işlevselliğe ve etkileşime hizmet etmelidir. 

Gelen mesajlara ve yorumlara hızlı dönüşler yapmanız, ortada sorun varsa pratik çözümlerle ve sağduyulu yaklaşmanız da hayati bir önem taşıyor. Takipçilerinizin sayfanızla bağ kurması ve onların sayfadaki varlığının kalıcı olması için bu, son derece hassas bir nokta! 

Sponsorlu içerikler oluşturmak ve çeşitli çekilişler düzenlemek bu mecra için olmazsa olmazlar arasında! Çekilişler elbette, sayfa kitlenizin büyümesi ve etkileşim sayınızın artması için önemli. Burada dikkat edilmesi gerekenlerden ilki, çekiliş içeriğinizin sayfanız ile doğrudan alakalı olması! Herhangi bir ayrıklık oluşturacak bir çekiliş, iyi bir etkiden ziyade vasat bir algı oluşmasına neden olabilir. 

Yukarıda sıralanan her detay, giriş niteliği taşıyan temel dinamiklere işaret eder. Ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz! 

Sponsorluk içerikler için ise Etkili Sponsorlu İçerik Oluşturma: Facebook & Instagram Kampanya Türleri yazımızı okuyabilirsiniz. 

Hemen Bize Yazın !
İletişime Geçmek Artık Çok Kolay !
Merhabalar,
Size Nasıl Yardımcı olabiliriz ?